20110110

fazla istersem işi kaybederim

sözüm iş arayan konumundaki mimarlara, belki farkında değilsiniz ama piyasa koşullarını belirleyen bize sorulan 'ne kadar istersin' sorusu. bu noktada hakettiğimiz rakamı söyleyebilirsek hem piyasa yükselir hem de kişisel refah düzeyimiz artar. fazla istersem işi kaybederim korkusunu ben de çok yakından tanıyorum, ancak
size çalışan olarak değer verecek, insani koşulları sağlayacak bir ortam öncelikle iyi maaştan belli olur, belki de o işe alınmamak çok daha iyi olacak dolayısıyla. bir de şu açıdan bakmak lazım, kendine verdiği değeri gösterir söylenen rakam ve kendine güven de önemli bir tercih sebebi olabilir! bu konuyu bir düşünün derim... bütün o şikayet ettiğiniz koşullara belki biraz da biz ortam yaratıyoruz bütün bunlara razı olarak.

isimsiz

3 yorum:

  1. kendime güvenimle hep 2,000 ve 2,500 istedim, 1senedir azimle devam ediyor bu daha mı iyi?

    YanıtlaSil
  2. ne istemek gerektiğine dair hiç fikri olmayan yeni mezunlar ne desinler acaba? bir de okuyup duruyoruz, yok büyük ünlü ofislerde az oluyo yok şu yok bu.. bir de birkaç dil bilen okulda çabalamış bişiler yapmış mezun vs yatmış mezun.. ne desin napsın ne makul..

    YanıtlaSil
  3. Herkes kendi değerini kendi belirler.
    İnsanlar bazen kendi gücünü unutabiliyor

    YanıtlaSil