20110112

iş bitiyor kapı dışarı yeni bir iş alınınca da yeni iş

bilmiyorum dikkatinizi çekti mi? iş arayan bir insansanız çekmiştir belki.. yenibiris, kariyer.net, arkitera, mimarlar odası... aralıklarla bu sitelere bakın.. nerdeyse her ay veya 2-3 ayda bir aynı şirketlerin ilan verdiğini görebilirsiniz. Amaç gerçekten aradıklarını bulamamaları mı? (bu kadar iş arayan mimar arasından! ve bence
şimdiye dek ellerine geçen onlarca cv arasından!) yoksa bir nevi reklam mı yoksa 2-3 ayda bir insan değiştirmenin yeni bir nefes mi getirceklerini düşünüyorlar? ya da iş bitiyor kapı dışarı yeni bir iş alınınca da yeni iş arkadaşları mı arıyorlar? benim çok canım sıkılıyor kısa süre içinde tekrar gördüğüm, aynı şirketlerin ve onların aynı isteklerle aradıkları eleman ilanlarına.. bu sitelere baktım gene rastlayınca yazmak geldi içimden..

isimsiz

2 yorum:

  1. Burda is arayanlarin bence cok dikkatli olmasi lazim ki, devamli eleman arayan bir ofis 'normal' bir yer olamaz bence. Mesela Siraselviler de * mimarlik ofisi, Arkitera sitesinde devamli ilani yer almaktadir. Calistigim surede, her hafta ortalama 1,4 kisi :), ya nedensiz cikarilmakta, ya da bu durumdan artik rahatsiz olup kendisi cikmaktadir. Devamli eleman arayan ofislere basvurmayin, ya da bu durumu bir dusunun.

    YanıtlaSil
  2. bende katılıyorum. sürekli eleman arayan bir ofise tedirginlikle yaklaşıyorum.
    ya elemanlar koşullardan rahatsız olup istifa ediyorlar ya da sürekli işten çıkarma durumu oluyor ki ikiside ofisin güven vermeyen bir yer olduğunun kanıtı.

    YanıtlaSil