20110120

İş Kanununa göre, hiç kimse kendi yazılı izni alınmadan haftada 45 saatten fazla çalışmaya zorlanamaz.

İş Kanununa göre, hiç kimse kendi yazılı izni alınmadan haftada 45 saatten fazla çalışmaya zorlanamaz. Ayrıca fazla mesai ücreti normal saat ücretinin iki mislidir, bu para olarak ya da 6 ay içinde verilmek üzere ücretli izin olarak ödenir. Aksi halde davranan işyerini şikayet etme hakkınız var.

isimsiz

2 yorum:

  1. Bunu bir de devlet benim işverenime, kendisi çalışanlarından birine 19.30'da çıktığı zaman "neden erken çıkıyorsun?" diye sorduğunda hatırlatsa. İşverenim kim mi? Türkiye'de star mimar diye anılanların yanına ismini eklemeye çok hevesli konkurcu bir insan.

    YanıtlaSil
  2. Ben de daha ilk işimde ilk ayımı doldurmadan "biliyorsun burası bir mimarlık ofisi, mimarlık ofislerinde mesaiye kalınır sen de biraz dikkat edersen iyi olur" uyarısını almıştım. Haftalık mesai saatimiz 45 ama daha bir kere 45 saat çalıştığımı bilmem. Tabi ki bir dakika bile altı olmadı ama hep en az bir kaç saat üzerindeydi... Benim tanıdığım hemen her mimar arkadaşım da aynı koşullarda. Şimdi şikayet etme hakkımız var ancak tam olarak nereye nasıl yapabilirz bu şikayeti ve bunun kontrolünü nasıl yapıyorlar? Sonuçta kağıt üzerinde de olan hiçbir şey yok.

    YanıtlaSil