çalıştığım şehirdeki piyasa koşulları ve çok yeni bir mimar olmam bahanesiyle düşük bir ücrete çalıştırılmam yetmezmiş gibi maaşımın az geldiğini talep ettiğimde piyasa koşulları tekrar öne sürüldü ve deee kamu görevlisi gibi çalıştığımdan şikayet edildi!!!vay efendim saatim gelince hemen çıkıyomuşum da çıkış saatimden sonra patronum müsait oluyomuş ancak o zmn çalışabilecekken gidiyomuşumda falan filan...aldığım düşük ücret yetmezmiş gibi bi de bu laflara maruz kaldım.bunca yıl bunun için okumuşum heralde.bu arada çalışığım yerdeki piyasayı söyle bir yokladım kimse 1000 tl bile vermiyor.büro acsam bu kadar büronun içinde iş bulamayacağım diye korkuyorum.şu aralar işsiz kalmak benm için kabus olur.ne yapabileceğim konusunda yorumlarınızı bekliyorum...
isimsiz
O halde, uygun buldugun ilanlara CV ni gondererek is arayacaksin. Bunu calisirken de yapabilirsin. Tabi bunu yaparken dikkat etmek lazim, patronlarin hosuna gitmeyen bir durum. Kimi patronlar var ki, elemanlarinin bilgisayarlarina yukledikleri bir program sayesinde cep telefonlarindan bile her an neler yapildigini kontrol altinda tutabiliyorlar. En iyisi, aksamlari butun ilanlari tarayarak CV gondermek.
YanıtlaSileğer mimarlık yapmak için sabırlı iseniz:
YanıtlaSilböyle 2 kişi daha bulup home-ofis açın.
1 yıl sonra böyle 3 kişilik ofis kurmuş olan 2 ofisle birleşin.Bu sayede önümüzdeki 3 yıl içinde çok ortaklı herkesin az kazandığı ama kimsenin kimseyi sömürmediği sağlam bir ekip olursunuz.
bir ipte 2 cambaz oynamaz derseniz tabi herkes becerdiği işi yapacak.Herkes tasarımcı olamaz, çizimci de olamaz, sunumcu da, iletişim, pazarlama, çevre...
(7 yıllık tecrübem bunu söyler özellikle ufak yerler için)
Çok haklısın. Mesleğimiz yerlerde sürünüyor. Çalıştığın yer küçük bir yer olmalı ki maaş seviyesi de oldukça düşükmüş. Home ofis çalışma tarzına sıcak bakmıyorum. Daha önce deneyen biri olarak, ne gecesi ne gündüzü belli olmayan bir durum. İnsan düzensiz ve asosyal bir hayata bürünüyor. Kelin ilacı olsa başına sürermiş... O yüzden sana (Eğer büro açacak sermayen yoksa, en az 1 yıl kendini idare edebilecek paran yoksa, çalışmaya ve başka bir çıkış yolu aramaya devam etmeni öneriyorum. Patronun bu tarz şikayetler ediyorsa zaten suyun ısınmış demektir. Malesef bizim piyasada hem maaşlar düşük, hemde zaman konusunda en çok sömürülen meslekler arasında. Her sene aidatını ödediğim Mimarlar odası bu anlamda ne işe yarıyor anlamış değilim. Onlarında devlet memuru mantığıyla odayı sömürdüklerini, yangelip yattıklarını düşünüyorum. Kimse de bana aksini iddia etmesin.
YanıtlaSilÖncelikle merhaba bu sene üni sınavına girdim ve mimarlık tercih etmek istiyorum ancak tecrübeli kişilerden bilgi almam gerek diye düşünüyorum ilk olarak devlet ünivden mezun olan kişilerle vakıf ünivden mezun olanlar arasında iş bulma imkanları arasında fark var mı? Ve bu iş bir bayana para kazandırır mı ?
YanıtlaSilSORU HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR LÜTFEN HERKESTEN YARDIM BEKLİYORUM.