20101206

3 farklı ofisten 3 farklı hikaye

şu ana kadar çalıştığım 3 farklı ofisten 3 farklı hikaye çıkarmam mümkün.
1)ilk çalıştığım yerden ayrılırken kalan maaşımı asla alamadım.
2)Mimarlık ofislerinin genel durumuna çok ters bir şekilde normal çalışma saatleri olan (sabah 9 akşam 6), haftasonu ofisin kapalı olduğu. tüm resmi tatiller gerçekten resmi tatil olan bir ofisti. (çok ekstrem teslim durumu gibi bir durum olduğunda önceden haber vererek bir iki kere cumartesi çalışıp çalışamayacağımızı
önceden sorarak ofise çağırmışlardı.) Fakat tabiki hiç bir mimarlık ofisi sorunsuz değildir. Bu ofisimizde de maaşlarımızın asla 15 gün geciktirmeden verildiğine şahit olmadık. Bazen bir ay geciktiği de oldu. Sigorta yok. Nişantaşı gibi bir yerde öğle yemeği parası vermeden maaşların da tabiki dolgun bir cüret olarak verilmiyordu. Bu koşullara da daha fazla dayanamayarak ayrıldım tabiki.
3) Bir başka ofis hikayesi. İş görüşmesinde Bizim ofisimizde sabah 9 akşam Bu 6 çalışılır. Çok nadir mesaiye kalırız. Haftasonları çalışmayız. Bu mimarlık ofisleri için ayrıcalıklı bir durumdur, gibi konuşmalarla işe girdikten sonra daha 2. haftadan itibaren gece yarılarına kadar çalışma cumartesi pazar çalışmaları ile karşı karşıya kaldım. İşin garibi bu sadece bir projede çalışanlar için geçerli idi. Ofisin yarısı sabah 9 akşam 6 çalışırken bir kısmımız normal olmayan şartlarda çalışmak durumunda kaldık. Tabiki bu çalışma saati adaletsizliğinin ekstra ücret gibi bir karşılığı yoktu. Bu duruma bir süre katlandıktan sonra. Artık durumun saçmalaığından dert yanmaya ve yönetimsel bir kusur olduğunu bir adaletsizlik olduğunu patrona iletme cürretinde bulundukt.Ve bunun üzerine bir gün içersinde kapı önüne konulduk. (Tabi projenin büyük bi bölümünü tamamladıktan sonra). Üstelik sabahlara kadar çalışan elemanlar olarak bize projeyi yeterince sahiplenemediniz gerekçesi gösterildi.
4)Şu anda başka bir ofiste çalışmaktayım. Ve beklemeteyim bakalım başıma daha neler gelecek......

isimsiz

1 yorum:

  1. bu ne biçim türkçe. düzeltseniz ya yayınlamadan yazıları.

    YanıtlaSil