20101224

e aç mı kalacağız?

blog'u kim oluşturduysa ellerine sağlık. gerçekten halledilmesi gereken tek bir sorun vardır.SİGORTA PRİMLERİ TAM MAAŞ ÜZERİNDEN YATIRILMALIDIR. YATIRMAYANLAR YASALARI ÇİĞNEMEKTEDİRLER. BİZ ÇALIŞANLAR DA BİLE BİLE BU İŞLERİ KABUL ETTİĞİMİZ İÇİN YASALARI ÇİĞNEMEKTEYİZ. 60 YAŞINA GELDİĞİMİZDE ELİMİZE GEÇECEK EMEKLİLİK
PARASI ASGARİ ÜCRETİ GEÇMEYECEKTİR! BUGÜN KAZANDIĞIMIZ PARALARLA EMEKLİLİK İÇİN HERHANGİ BİR YATIRIM YAPMAK İSE NEREDEYSE HAYAL.
mimarlar odasının bu konuda daha aktif olması istenilebilir. mimarlar odası bu konuda ne düşünüyor peki? pekala herkesin gidip dava açabileceğini, şikayet edebileceğini söylüyor! sendikanız var mı diyor.Siz Mavi yaka işçisiniz diyor! Kendimizi kandırmayalım. Bizler yasalar çerçevesinde bakıldığında işçi statüsünde çalışanlarız ve çoğumuz bunun ne demek olduğunu bilmiyoruz! Oda'nın bu konuda herhangi bir şekilde ön ayak olup denetleyici kurumlara baskı yapmasını bekleyebilir miyiz? Oda der ki bu benim sorumluluğumda değil! İŞE GİRERKEN KABUL ETMEYİN DER! e aç mı kalacağız!Bu sistemin bir parçası olmaya devam ettiğimiz için bugün belki aç kalmayız. hatta az paralarla 8 ay önceden alınmış ucuz uçak bileti ile Avrupanın ortasına bir gezi bile düzenleyebiliriz ama babadan kalma 2 evimiz ve bir kira gelirimiz yok ise kemiklerimiz sızlamaya başladığında, yaşımız 60-65 olduğunda aç kalma ihtimalimiz yüksek! herkesin biraz daha bilinçlenmesi, hakkını hukukunu öğrenmesi ve bunu korkmadan araması gerekir. Yazması kolay yapması zor işler bunlar.

isimsiz

1 yorum:

  1. Yazdıklarınızın altına imzamı atıyorum. Mimarlar odası keşke işçilerin hakkını savunduğu kadar mimarların da hakkını savunsa. Kokteyller paneller düzenlemekle meslek örgütü olunmuyor.

    YanıtlaSil