20101206

birazda sosyal haklarımız için mesai yapalım

'Cumartesi günü ofisin çalışıp çalışmaması, yemek parası, yol parası, kabaca maaş' konuşulur iş görüşmelerinde. Görev-Kıdem tanımlaması, sigorta primi, haftalık çalışma saatleri, mesai uygulaması gibi konulara hiç girilmez iş kaçar korkusuyla.Eğitim sürecinde çoğu mimar toplu konut projesi yapmıştır belki ama vatandaşı olduğu ülkenin iş kanunu ve elinde bulundurduğu haklar hakkında bilgisi kulaktan duymadır. Odanın verdiği ' hizmetler'in yetersizliği konuşulur hep ama yarışma projelerine katılabilmek için aidatlar paşa paşa ödenir. Emek vermek konusunda ermiş çalışanlar olarak daha fazla bilinç mesleğimizin çalışma şartlarını iyileştirecektir diye düşünüyorum. Birazda sosyal haklarımız için mesai yapalım....

Blogda emeği geçenleri kutlarım...

isimsiz

1 yorum:

  1. şahsi kanaatim standart bir "iş kanunu" el kitabını her mimarın edinmesi,
    hatim etmesi ve haklarını bu yolla öğrenmesidir,
    ama bu hakları öğrense de yurdumun creative mimarları asla bu hakları savunamayacak peşinde inançla koşamayacaktır.çünkü ertesi gün kapı dışarı edilebilirler ki,edilmişlerdir de.
    ama olsun yinede öğrenin arkadaşlar en azından haksız iş çıkarımlarında kıdem tazminatınızı,maddi-manevi tazminatınızı,bildirim sürelerinizin karşılığını doğru hesaplamalarla doğru miktarlar karşılığında alın yada talep edebilin.

    YanıtlaSil